© Prvý klub turistov Diviaky 2011
Pešia turistika, vysokohorská turistika, cykloturistika, lyžiarska turistika, geriatrická turistika.
SENIORKLUB JE IBA JEDEN... ...TAKÝ KLUB 16.2.2013 16.2.2024 TURISTIKA DIVIAKY
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 01/2023 Rok 2023 je pre členov SENIORKLUBU TURISTIKA DIVIAKY jedinečný – JUBILEJNÝ. Je to už 10 rokov, čo diviacki seniori spoločne vyrážajú do hôr, do miest a obci za zdravím, ale v neposlednej rade aj za zážitkami.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 02/2023 V sobotu 16. Februára roku 2013 boli v Lietavskej Svinnej, v tamojšom Hostinci pod Hradom tromi (zo štyroch) zakladajúcimi členmi podpísané ZAKLADAJÚCE LISTINY SENIORKLUBU TURISTIKA DIVIAKY. Od toho času uplynulo už 10 rokov...
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 03/2023 Ak by ste, vážení čitatelia, neverili mojim „rečiam“, tak vám to určite potvrdí aj známa Nikoleta Hrušková z SHMU že: tohtoročný mesiac Marec je čo sa týka teploty nadpriemerne „vybavený“. Okrem mnohých našich spoluobčanov sme to privítali aj MY, diviacki turistický seniori.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 04/2023 Bola sobota 1. Apríla 2023 a, sľubujúc si krásne široké výhľady na našu peknú Turčiansku záhradku zo Stráže 535m sa členovia SENIORKLUBU TURISTIKA Diviaky vybrali na tento kopček nad obcou Socovce 440m. Popravde, výhľady sme boli nútení oželieť, lebo proti bolo počasie.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 05/2023 Už pred 60. rokmi, keď nám, dnešným statným sedemdesiatnikom bolo „...násť“ rokov, sme považovali mesiac Máj za najkrajší, najvďačnejší, prosto za Máj s veľkým „M“. A, nečuduj sa svete, ani dnes, v máji roku 2023 tomu nie je ináč. Keď sa ráno prebudíme a nič nás nebolí, nikde nás nepichá a ak ešte navyše, vyjde hrejúce slniečko – sme na nohách.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 06/2023 Haluzice 270m sú malá obec v okrese Nové Mesto nad Váhom. Cez obec preteká Haluzický potok, ktorý svojou erozívnou činnosťou vytvoril unikátnu prírodnú pamiatku Haluzickú tiesňavu, s ktorou sme sa rozhodli v stredu 7. Júna roku 2023 zoznámiť...
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY  –  TEPLICKÉ ZVESTI 07/2023 A je po „kačinej svadbe“, v našom turistickom hnutí aktuálne po „krásnom letnom období, kedy sme mali možnosť brázdiť našu vlasť aj v kraťasoch a s krátkymi rukávmi. Áno, leto bolo bohaté na naše aktivity, ale jeseň, všeobecne považovaná za najkrajšiu a najfarebnejšiu časť roka je pred nami.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 08/2023 V stredu 6. Septembra 2023 sa skupina našich členov vybrala pod Ďumbier 2.036m a zároveň nad dlhočiznú obec Mýto pod Ďumbierom 630m. Cieľom bola návšteva známej a mimoriadne obľúbenej DEDEČKOVEJ CHATY 895m.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 09/2023 Mesiac Október je pre členov SENIORKLUBU TURISTIKA Diviaky vďačným obdobím a to hneď minimálne z dvoch príčin. Jednak je to mesiac úcty k starším ľudom ale tiež, aj farebnosťou našej najväčšej „telocvične“ – prírody.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY – TEPLICKÉ ZVESTI číslo 10/2023 Úspešne sme prečkali tretí mesiac v roku s prívlastkom „ber“ a veru nás, viac pamätajúcich, to ani veľmi nepotešilo. Za tmy sa prebúdzať, za tmy zaujať „horizontálnu polohu“, do toho stresy v obchode s potravinami a ďalšie a ďalšie protivenstvá.
SENIORKLUB TURISTIKA DIVIAKY  –  TEPLICKÉ ZVESTI 11/2023 Na začiatok jeden typický decembrový: „Žiadne darčeky na Vianoce mi kupovať nemusíš“, oznamuje manželke jeden turista. „Stačí, keď ma budeš milovať a budeš mi verná, vieš? „Ideš s tým neskoro“, povzdychla si ženuška, „už som ti kúpila peknú kravatu“!